Fortfarande chans att söka inför HT -19! ANSÖK NU, KLICKA HÄR

Lovsångslinjen

Lovsångslinjen är till för dig som vill ge din musikaliska gåva till Gud. Grundläggande är att musikalisk och andlig utveckling ska gå hand i hand under studieåret.

1. Andlig tjänst.

Genom Bibeln texter och tillsammans med andra får du lära den Gud vi tillber. Livet i klassen innebär att du får vandra och växa tillsammans med andra i tro, liv och tjänst.

Bibeln och lovsångstjänsten
Du studerar den bibliska grunden för lovsång och tillbedjan utifrån Psaltaren, Davids liv, Höga visan, tabernaklet, templet, tillbedjan i Jesu liv, Paulus undervisning, Uppenbarelseboken, tillbedjan i himlen mm.

Lovsång genom kyrkohistorien
Du får inblick i både den moderna lovsången och lovsången genom kyrkohistorien.

Församlingstjänst och ledarskap
Du får redskap för att bättre kunna tjäna i din lokala församling genom undervisning om ledarskap samt samarbete med olika församlingar under året.

2. Musikaliskt uttryck.

Här tränas du i hantverket att skapa musik med musikens alla beståndsdelar. I detta moment ligger också enskild instrument/sångundervisning, ensemblespel, skolkör och  musikteori. Återkommande inslag är att skriva egna texter och musik.

Skapa lovsång
I ensembleform och individuellt utvecklar du din kreativa förmåga genom att skapa lovsång på olika sätt. Du får arrangera och spela in klassens egenskrivna lovsånger, samt bearbeta äldre sånger och psalmer.

Leda lovsång
Du tränas i att ta ett ledaransvar såväl musikaliskt som andligt med en varm och personlig coachning.

Sång
Du tränas i form av körsång alt sångensemble. (Gäller alla, även instrumentalister)

Huvudinstrument
Individuell lektion på ditt huvudinstrument med en erfaren och professionell pedagog.

Musikteori/Gehör
Musikteori och gehör i nivågrupperade grupper.

3. Praktisk tillämpning.

I kursen ingår att utöva lovsångstjänst i församlingar, främst i regionen men ev också i andra delar av landet, vilket ibland innebär långa resor och bokade helger. Eftersom detta är obligatoriska moment förväntas att du som kursdeltagare ger mer tid till studierna än enbart schemalagda lektioner. Det tillkommer både individuell övning samt ensemblerep i klassen inför församlingsbesöken. Schemat för mötesresorna fastställs tillsammans i gruppen.

2 days ago

Lovsångslinjen.se

Våren är här & vi är tillbaka efter påsklov!
Idag passade vi på att njuta extra mycket i solen genom att sitta ute och spela några av de låtar som vi skrivit under året. Framöver så är det inspelning av dessa som gäller! 🌻🎶

#dalkarlsåfolkhögskola #lovsångslinjen #folkhogskola #lovsång
...

View on Facebook

2 weeks ago

Lovsångslinjen.se

Dagen bjöd på härligt väder, påskbuffé och lov för oss på lovsångslinjen! Men innan vi fick det var det lektioner med @lassepson (❤️). Vi har fått prova på att översätta lovsånger och idag var det redovisning och ännu mer bearbetning av det vi gjort. Om master tycker att det är bra nog kanske de snart spelas i en kyrka nära dig😉

Nu tar vi alltså påsklov så det kan hända att instan ekar lite tom, men med det sagt vi vill önska alla en härlig och glad påsk☀️🐥❄️
-
-
#dalkarlsåfolkhögskola #lovsångslinjen #folkhogskola #lovsång @ Dalkarlså Folkhögskola
...

View on Facebook

2 weeks ago

Lovsångslinjen.se

Mathias @chumpen tittade in på vårt kontor förra veckan. En sån där person man bara blir glad av helt enkelt. 💜 Mathias är vår pianopedagog och undervisar i musikteori hos oss. Han är även verksam som basist och gitarrist och medverkar på de senaste New Wine-skivorna. En kille med stort lovsångshjärta, helt enkelt. Mathias är en av de personer som skapar fantastisk kvalitet på Lovsångslinjen - Sveriges enda lovsångsskola på heltid. Vi har fortfarande platser kvar, välkommen med din ansökan! ...

View on Facebook

Bra att veta

STUDIEEKONOMI

Om du vill ha information om studiefinansiering hänvisar vi till broschyren Studieekonomi, som du kan beställa från skolans expedition.

KOSTNADER

Alla kursdeltagare betalar en serviceavgift på 500 kronor/termin för elevförsäkring och viss kopiering. Avgifter för studieresor tillkommer, 1000 kr/termin.

Som deltagare på Lovsångslinjen behöver du en iPad för att kunna ordna med ackord/text till sångerna vi använder. Har du ingen sedan tidigare får du köpa ut en via oss med 25% rabatt.

FUNKTIONSNEDSÄTTNING

Kontakta oss för närmare information.

STÖD

Har du behov av extra stöd utifrån din funktionsnedsättning eller bristande kunskaper i Svenska kan skolan till viss del erbjuda extraundervisning eller personlig assistans. Varje deltagares behov av stöd prövas utifrån skolans ekonomiska ramar och personella resurser. Stödinsatser som motsvarar en deltagares totala stödbehov kan ej garanteras utan extra ekonomiska anslag.

VÅRA UTBILDNINGAR HOS STUDENTUM.SE
logo

Bo Järpehag

Lovsångsledare, låtskrivare och skivproducent med lång erfarenhet av församlingsarbete.
Reser runt i olika sammanhang, leder lovsång samt undervisar från bibeln med fokus på tillbedjan och livet med Gud. Han har också en studio hemma och har tidigare jobbat med att komponera musik för tv.

Gift med Elsa och tillsammans har de tre söner. Bo och Elsa har bland annat skrivit: ”På dig min Gud förtröstar jag”, ”Bara du är Gud”, ”Att lära känna dig är min längtan”, samt många andra älskade lovsånger.

Jonas Holmström

Utbildad musiklärare och gitarrpedagog vid Musikhögskolan i Piteå. Arbetat som heltidsmusiker med turneér och ett antal album på Cantio,Viva och Naxos. Vid sidan av lärarjobbet spelar han i många olika sammanhang; allt från kyrka och bönhus. Gift och har tre barn.

Anna Duveskog

Utbildad sångpedagog med lång erfarenhet. Anna har jobbat med musiker på Dalkarlså i snart 18 år.
Sjunger och spelar även på en hel del bröllop, dop och begravningar. Bor i Holmsund med sin make samt deras två barn.

Elisabet Åström (kursföreståndare)

Skelleftebo och kursansvarig för Lovsångslinjen. Utbildad lärare och lovsångsledare i sin hemförsamling Brukskyrkan, Ursviken. Har lett lovsång sedan unga tonår i olika sammanhang. Brinner för att utrusta unga människor till ledarskap och ett levande liv med Jesus. Gift med Thomas och tillsammans har de tre barn. Bor vid havet och drömmer oftast om segling.

Jakob Forslund

Kursföreståndare för Musiker pop/rock och Singer Songwriter. Utbildad vid Harvard universitet och är skolans baslärare. Gift med kyrkomusikern Anna och tillsammans har de två barn.

Mathias Jansson

Mathias är vår pianopedagog och undervisar även i musikteori. Är verksam som musiker på bas och gitarr. Har bl a medverkat på i New Wine-konferenserna och de senaste lovsångsskivorna därifrån. Han bor i Piteå och jobbar även på Musikhögskolan där.

Lars Peterson

Veteran inom svensk, kristen musik. Började 1983 som producent på EFS skivbolag Cantio och arbetade där med bl.a. Freda, Bileams Åsna, Tomas Boström och Charlotte Höglund. Startade distributionsbolaget Viva Music 1985 och drev sedan skivbolaget Viva Records fram till 1999 då flyttlasset gick från Stockholm till Umeå. Fungerade som pastor i en nystartad församling och startade år 2000 David Media, som idag är en ledande lovsångsresurs för församlingar och enskilda i vårt land.

Med sitt rika kontaktnät och sitt hjärta för lovsång är Lasse en fadersgestalt inom området för otaliga människor. Gift med Sara och har fem barn.

Andreas Öberg

Timanställd trumlärare för Musiker pop/rock och Lovsångslinjen. Har egen studio hemma i sitt hus och arbetar som kyrkomusiker de dagar som han inte är på Dalkarlså. Gift med musikern Lis-Beth och tillsammans har de två barn.

Emil Sydhage

Multiinstrumentalisten Emil har jobbat som producent för flera av de senaste svenska lovsångsalbumen, samt har stor erfarenhet av att skriva och leda lovsång i både små och stora sammanhang i Sverige. Till vardags bor han med sin familj utanför Örnsköldsvik, men undervisar hos oss i ensemble och musikteori.

Gästtalare

Skolan får regelbundet besök av gästlärare. Under åren har vi bl a fått besök av Aaron och Megan Keyes, Mike Pilavachi, Josefina Gniste, Ted Jeans, Ellen Vingren, David Willgren, Samuel Hector, Alfred Nygren; Bengt Johansson, Andy Park, m fl. Etablerade lovsångare och musiker, män och kvinnor med värdefulla kunskaper och erfarenheter.