SISTA ANSÖKNINGSDAG INFÖR HT -19 ÄR 31/3! ANSÖK NU, KLICKA HÄR

Lovsångslinjen

Lovsångslinjen är till för dig som vill ge din musikaliska gåva till Gud. Grundläggande är att musikalisk och andlig utveckling ska gå hand i hand under studieåret.

1. Andlig tjänst.

Du studerar bibeln och de texter som beskriver lovsång och musik som bärande element i församlingslivet men också som redskap för din egna andliga utveckling. Vem är Gud, vem är jag? Det är frågor som går på djupet och som vi hoppas att du kan besvara lite mer efter ett år hos oss.

Bibeln och lovsångstjänsten
Du studerar den bibliska grunden för lovsång och tillbedjan utifrån Psaltaren, Davids liv, Höga visan, Tabernaklet, Templet, Tillbedjan i Jesu liv, Paulus undervisning, Uppenbarelseboken, den himmelska tillbedjan, mm.

Lovsång genom kyrkohistorien

2. Musikaliskt uttryck.

Här tränas du i hantverket att skapa musik med musikens alla beståndsdelar. I detta moment ligger också enskild instrument/sångundervisning, ensemblespel, skolkör och  musikteori. Återkommande inslag är att skriva egna texter och musik.

Skapa lovsång
I ensembleform utvecklar du din kreativa förmåga genom att skapa, arrangera, bearbeta och spela in lovsång. Till exempel tränas du att klä äldre sånger i en ny musikalisk dräkt. Inom ämnet tränas också kommunikation utifrån ledarens position.

Leda lovsång
Du tränas i att ta ett ledaransvar såväl musikaliskt som andligt med en varm och personlig coachning.

Sång
Du tränas i form av körsång alt sångensemble. (Gäller alla, även instrumentalister)

Huvudinstrument
Individuell lektion på ditt huvudinstrument med en erfaren och professionell pedagog.

Musikteori/Gehör
Musikteori och gehör i nivågrupperade grupper.

3. Praktisk tillämpning.

I församlingsmiljöer kommer du regelbundet att utöva din tjänst som lovsångare/musiker. I första hand är det församlingar i närområdet som klassen besöker.
Räkna med att vara tillgänglig en viss del av läsårets helger eftersom den praktiska tillämpningen i huvudsak är schemalagd till helger. Vissa längre resor tillkommer också, ex till lovsångskonferenser som MÖT i Stockholm och konferensen Lovsång i Huskvarna.

En dag i veckan (fredagar) är förberedelse/resdag/fridag
I kursen ingår att utöva lovsångstjänst i församlingar, främst i regionen men ev också i andra delar av landet, vilket ibland innebär långa resor och bokade helger. Eftersom detta är obligatoriska moment förväntas att du som kursdeltagare att ge mer tid till studierna än det vanliga veckoschemat. Fredagar ägnas åt förberedelse/övning/resa. Vissa fredagar är fria. Schemat för mötesresorna fastställs tillsammans i gruppen.

Schemat är till viss del periodiserat över hela läsåret. Detta innebär att du läser vissa av ovanstående ämnen en viss period av läsåret.

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#4) Application request limit reached
Type: OAuthException
Code: 4
Please refer to our Error Message Reference.

Bra att veta

STUDIEEKONOMI

Om du vill ha information om studiefinansiering hänvisar vi till broschyren Studieekonomi, som du kan beställa från skolans expedition.

KOSTNADER

Alla kursdeltagare betalar en serviceavgift på 500 kronor/termin för elevförsäkring och viss kopiering. Kostnader för litteratur beräknas till ca 1500 – 2 200 kronor/år. Avgifter för studieresor tillkommer.

Som deltagare på Lovsångslinjen behöver du en iPad för att kunna ordna med ackord/text till sångerna vi använder. Har du ingen sedan tidigare får du köpa ut en via oss med 25% rabatt. För resor under året tar vi ut en avgift på 500:-/termin.

FUNKTIONSNEDSÄTTNING

Kontakta oss för närmare information.

STÖD

Har du behov av extra stöd utifrån din funktionsnedsättning eller bristande kunskaper i Svenska kan skolan till viss del erbjuda extraundervisning eller personlig assistans. Varje deltagares behov av stöd prövas utifrån skolans ekonomiska ramar och personella resurser. Stödinsatser som motsvarar en deltagares totala stödbehov kan ej garanteras utan extra ekonomiska anslag.

VÅRA UTBILDNINGAR HOS STUDENTUM.SE
logo

Bo Järpehag

Lovsångsledare, låtskrivare och skivproducent med lång erfarenhet av församlingsarbete.
Reser runt i olika sammanhang, leder lovsång samt undervisar från bibeln med fokus på tillbedjan och livet med Gud. Arbetar övrig tid som kompositör av TV-musik.

Gift med Elsa och tillsammans har de tre söner. Bo och Elsa har bland annat skrivit: ”På dig min Gud förtröstar jag”, ”Bara du är Gud”, ”Att lära känna dig är min längtan”, samt många andra älskade lovsånger.

Lars Peterson

Veteran inom svensk, kristen musik. Började 1983 som producent på EFS skivbolag Cantio och arbetade där med bl.a. Freda, Bileams Åsna, Tomas Boström och Charlotte Höglund. Startade distributionsbolaget Viva Music 1985 och drev sedan skivbolaget Viva Records fram till 1999 då flyttlasset gick från Stockholm till Umeå. Fungerade som pastor i en nystartad församling och startade år 2000 David Media, som idag är en ledande lovsångsresurs för församlingar och enskilda i vårt land.

Med sitt rika kontaktnät och sitt hjärta för lovsång är Lasse en fadersgestalt inom området för otaliga människor. Gift med Sara och har fem barn.

Jakob Forslund

Kursföreståndare för Musiker pop/rock, utbildad vid Harvard university och är baslärare på skolan.

Micke Fhinn

En av Sveriges mest meriterade lovsångsledare och flera av hans sånger tillhör lovsångsskatten i Sverige. Sånger som ”Under ett vattenfall”, ”Nu böjer jag mig ner”, ”Allt som du har sagt” heter några av de mest kända. Förutom sina egna skivor har han medverkat på flera uppskattade produktioner, inte minst skivorna från Frizon-festivalen där han tillsammans med Mattias Martinsson lett lovsången under flera år, samt ”Ett enat folk, en ny sång”, ett samarbete med lovsångsledare från olika sammanhang.

Micke har arbetat som lovsångspastor inom Vineyardrörelsen under många år tillsammans med sin hustru Åsa. De står tillsammans i tjänsten och brinner för att se tillbedjan och kreativitet i alla dess former få liv i församlingen. Micke har även arbetat som producent till Vineyard Nordic skivorna och fått sina mest omtyckta sånger översatta till engelska.

Jonas Holmström

Utbildad musiklärare och gitarrpedagog vid Musikhögskolan i Piteå. Arbetat som heltidsmusiker med turneér och ett antal album på Cantio,Viva och Naxos. Spelar vid sidan av arbetet som lärare i olika sammanhang. Allt från kyrka och bönhus till TV sändningar och fester. Gift och har tre barn.

Andreas Öberg

Trumlärare för Musiker pop/rock och Lovsångslinjen.

Elisabet Åström (kursföreståndare)

Skelleftebo och kursansvarig för Lovsångslinjen. Utbildad lärare och lovsångsledare i sin hemförsamling Brukskyrkan, Ursviken. Har lett lovsång sedan unga tonår i olika sammanhang. Brinner för att utrusta unga människor till ledarskap och ett levande liv med Jesus. Gift med Thomas och tillsammans har de tre barn. Bor vid havet och drömmer oftast om segling.

Ann Duveskog

Utbildad sångpedagog med lång erfarenhet. Anna har jobbat med musiker på Dalkarlså i snart 18 år.

Gästtalare

Skolan får regelbundet besök av gästlärare. Under 2016/2017 fick klassen besök av Mike Pilavachi, Josefina Gniste, Ted Jeans, Ellen Vingren, David Willgren m.fl.
Etablerade lovsångare och musiker, män och kvinnor med värdefulla kunskaper och erfarenheter.