Bibliodrama på bibliska platser

Bibliodrama på bibliska platser Följ med till Betlehem och herdarnas äng!

Tänk att få besöka platserna där Jesus levde sitt liv och göra Bibliodrama där! Att följa Jesus från herdarnas äng i Betlehem, upp på frestelsernas berg, vandra med lärjungarna på Olivberget, upplevakampen i Getsemane trädgårdochkorsfästelsen på Golgata.
Vandringar ingår i programmet och ett dopp i Döda havet.
Vi kommer även att göra något studiebesök, där vi möter människor som lever i den långvariga och svårlösta konflikten i området för att höra deras berättelser.

Välkommen till en bibliodramaresa till Israel och Palestina 28/4-5/5 2020.

Bibliodrama
Bibliodrama möjliggör ett dynamiskt samspel mellan de bibliska platserna och texterna i ett nutidsperspektiv. Som deltagare inbjuds du att undersöka, uppleva och reflektera kring de bibliska berättelserna med alla sinnen och med hela kroppen genom kreativa övningar, enkla rollspel, skrivande och samtal. Metoden och förhållningsättet skapar ett möte mellan text, plats, grupp och individ som berör på djupet.

Resan kan vara något för dig som…
… blir nyfiken och intresserad när du läser denna inbjudan.
… vill få fördjupning kring bibeltexter och bibliska miljöer för undervisning, predikan och annat religionspedagogiskt arbete, till exempel i församling, skola eller kyrklig utbildning.
… vill uppleva pedagogisk inspiration och lära mer om Bibliodramas metoder.

Ledare: Petra Falk, resepedagog Bilda, och Anna Gradin, diplomerad bibliodramaledare.

Kostnad: 15.800 kr. Priset inkluderar flyg från Arlanda, enkelrum med halvpension samt transporter i Israel och Palestina. Inrikes resor och ev boende på Arlanda ingår inte.

Förberedelser: Vi förbereder oss inför resan och gör uppföljning efteråt genom träffar och studier på nätet under våren. Det är önskvärt att du har provat Bibliodrama tidigare.

Anmälan och villkor: Sker via e­post till anna.gradin@dalkarlsa.se
Din anmälan registreras efter att en anmälningsavgift på 2. 000 kr betalats in. Slutbetalning av deltagarav­giften sker mot faktura cirka 1–2 månader före
av resan. Vid återbud betalas inte deltagaravgiften tillbaka. Via ditt försäkringsbolag kan du ordna ett avbokningsskydd för avbokning vid sjukdom etc.

Information: anna.gradin@dalkarlsa.se eller 070-606 0129
Artikel från föregående resa finns på bibliodrama.se/litteratur/artiklar.

Arrangörer: Studieförbundet Bilda i samverkan med Bibliodramasällskapet i Sverige och Dalkarlså folkhögskola.