Internat

Som studerande på Dalkarlså Folkhögskola (internatskolan) är du välkommen att bo i ett av våra 48 internatrum. Rummen på Dalkarlså är ljusa, rymliga och möblerade med det som behövs för ett trevligt studieår. Toalett och dusch finns i alla rum utom två stycken. I rummet finns säng, skrivbord, bokhylla, anslagstavla och en byrå. I gemensamma utrymmen i nära anslutning till ditt rum har du ett kök med ordinär köksutrustning och mikrovågsugn. Där kan du laga den mat som du behöver utöver den goda mat som serveras i Herrgårdsbyggnaden.

I inackorderingsavgiften ingår alla av veckans måltider. Måndag till fredag serveras frukost, lunch, eftermiddagskaffe och kvällsmat. Flera tvättstugor finns tillgängliga, utrustade med moderna tvättmaskiner, strykjärn och strykbräda. På Internatet finns allrum utrustad med tv. På din fritid är du välkommen in i skolans motionsrum där du kan styrketräna, spela pingis eller motionscykla. Skolan har även tillgång till Martinssonshallen (idrottshall) några gånger i veckan. Samla ihop några kompisar och spela bollsport som tex. badminton, volleyboll, innebandy och basket. I sporthallen finns även gruppträningsalternativ, som du kan lösa terminskort för. Läs mer på deras hemsida .

Externat

Som externat deltagare till våra kurser på internatskolan, betalar du 1 200 kronor/termin och det innefattar eftermiddagsfika och vissa större middagar.

Alla kursdeltagare betalar en serviceavgift på 500 kronor/termin för elevförsäkring och viss kopiering. Kostnader för litteratur beräknas till ca 1500 – 2 200 kronor/år. Avgifter för studieresor tillkommer.