Om oss

Läsårstider

Höstterminen 2018.08.22 – 2018.12.19

Vårterminen 2019.01.07 – 2019.06.05

(Höstlov v 44, Sportlov v 10, Påsklov v 16)

Internatskolan

Internatskolan ligger vackert belägen i Dalkarlså by, fyra mil norr om Umeå. Låt den kreativa miljön prägla studieåret och känn den familjära känslan och närheten med pedagoger och övrig personal!

Naturen runt skolan inbjuder till ett aktivt friluftsliv. Med bara tre kilometer till havet kan det vara inbjudande att ta en promenad! Vintertid kan du ge dig av på spark – eller en skidtur. Närheten till skogen, vidderna och havet ger dig möjlighet att hämta ny energi varje dag!

Det sociala livet är väl utvecklat vid skolan och starka vänskapsband knyts linjeöverskridande mellan kursdeltagarna. Som boende på internatet lever du i kollektiv och enskilt på samma gång. Med goda bussförbindelser till Umeå är det lätt att ta del av konserter och andra kulturarrangemang!

Som studerande hos oss är du välkommen att bo i ett av våra 48 internatsrum. Rummen är ljusa, rymliga och möblerade med det som behövs för ett trevligt studieår. Egen toalett och dusch finns i alla rum med något undantag.

Dagfolkhögskolan

Våra lokaler för dagfolkhögskolan finns på Ålidhem centrum i trivsam, kreativ och mångkulturell miljö. Bussförbindelserna är bra, både med lokalbussar och från närliggande kommuner och närhet till affär och restauranger.

Dalkarlså fhsk är en av Pingst fyra folkhögskolor i Sverige. Genom stiftelsen Pingstförsamlingarnas Skol- och Kursverksamhet (PSK) driver Pingst sedan mer än femtio år folkhögskoleverksamhet. Förutom Dalkarlså ingår också June fhsk, Kaggeholms fhsk och Mariannelunds fhsk i stiftelsens verksamhet.

Hitta hit

Dalkarlså Folkhögskola
Dalkarlså 30
915 98 Bygdeå
Tel. 0934-304 95
info@dalkarlsa.se